FARARMY EMPIRE

Dahulu dikenali sebagai Nur Himalayan Salt sejak 2014

Post Top Ad

Aug 26, 2019

August 26, 2019

Garam Masakan Nur



Khasiat garam bukit himalaya diakui sejak jutaan tahun dahulu, ia masih popular digunakan untuk tujuan meningkatkan tahap kesihatan. 

Garam bebas bahan kimia ini sangat sesuai di buat masakan bergulai, bergoreng dan hidangan salad. Menjadikan masakan lambat basi, boleh dimakan bersama buah-buahan.

Amalan pengambilan garam bukit himalaya halus berwarna perang ini membantu keperluan mineral seperti boron, kalsium, potassium, iron, magnesium, sodium, zink dan banyak lagi dalam pengambilan menu seharian. 

Garam Masakan Nur  keluaran Fararmy Empire adalah 100% tulen membantu perjalanan darah dalam badan, menguatkan tulang dan kecerdasan minda. Garam bebas bahan kimia ini menjadikan masakan lambat basi.

Masakan tidak terlalu masin dan boleh dimakan bersama buah-buahan. Tidak perlu penambah perisa kerana ia secukup rasa. Sesuai diambil seisi keluarga.

Garam Masakan Nur juga membantu mengurangkan

Kebimbangan dan tekanan.
Mengembalikan kecergasan tubuh badan.
Gangguan kekejangan otot
Melewatkan proses osteoporosis.
artritis (sendi)
Kadar obesiti

Kandungan mineral ini sesuai bagi mereka yang mengidap kencing manis, tekanan darah tinggi dan penyakit jantung.

“Alhamdulillah sejak saya amalkan garam masakan nur. anak dan suami mula berselera.” – Mun KL.

>> Garam Masakan Nur 100% tulen membantu perjalanan darah dalam badan, menguatkan tulang dan kecerdasan minda.

Cara Penggunaan Garam Masakan Nur

Turunkan suhu api. Masukkan garam masakan dan sedia untuk dihidang. Elakkan masukkan garam semasa masakan terlalu panas dan menggelegak.

>> Tidak perlu penambah perisa kerana ia secukup rasa. Sesuai diambil seisi keluarga.

berat bersih 400 gram

1 pack RM8.50
3 pack rm21.00 (harga member)

Berminat nak order? 
Whatsapp kami di tekan nombor ๐Ÿ‘‰  014-2979545 atau 016-3652707


Aug 9, 2019

August 09, 2019

Punca Handphone Lemah Badan & Merosak Hormon Wanita?


Admin terpanggil untuk menaip semula kisah penceritaan Ustazah. Semoga kita mendapat manfaat

Ustazah Asma Haron menceritakan pengalamannya berjumpa dengan seorang doktor dia memberitahu ustazah cuba pegang Al-Quran dan ustazah cuba buat macam ni sambil menghulurkan tangan kanan menegak ke hadapan.

macam kita zaman sekolah dedulu cikgu suruh beratur sambil pegang bahu kawan, doctor ni dari doctor pakar Hospital Ampang lepas tu doctor tu tolak tangan ustazah ke bawah, doctor tu kata kuat kuat, ustazah berseloroh berjenaka kuat ni tanda orang beriman ๐Ÿ˜Œ

Kemudian doctor meminta ustazah pegang handphone sebelah kiri sambil meletak ๐Ÿ“ฒ handphone diatas telapak tangan. Tangan kanan masih menghulur ke hadapan, doctor tersebut tolak tangan kanan terus jatuh lembik , jatuh longlai ๐Ÿ˜ณ

Doctor memberitahu, ustazah telefon inilah punca anak-anak kita rosak, imunisasi badan kita menurun, lemah badan kita menurun, sel-sel kita banyak putus. Urat-urat, sel-sel kita banyak rosak sebab doctor ini tadi pakar hormon dan banyak merawat wanita wanita masalah hormon. Orang perempuan banyak masa dengan telefon.

Bila kita buka saja internet, panggilan dari luar itu , gelombang daripada luar, daripada satelit, gelombang sangat tak bagus, dia terus efek pada tubuh kita, cas-cas negative begitu banyak.

Tapi bila pegang saja Al-Quran , gelombang negative itu dia jadi positif, pegang saja Al-Quran, Masya Allah, tenaga kita, hidup kita, jiwa kita, hati kita, belum baca lagi baru pegang, pegang telefon tak dapat pahal, pegang Al-Quran terus dapat pahala.

Buka Al-Quran, cium Al-Quran tak baca lagi mata baru tengok, Al-Quran dapat pahala. Ini hadis Nabi S.A.W bersabda 3 perkara, mata melihat terus dapat pahala. Pertama melihat wajah ibu dan ayah, tengok muka mak ayah dapat pahala, tak buat apa apa. Kedua tengok kaabah. Ketiga tengok Al-Quran.

Jadi jangan gantikan Al-Quran dengan telefon, ia sangat berbeza, satu-satunya mukjizat yang masih kekal hingga ke hari ini sampai ke hari Kiamat. Subhanallah.

Tak ada alasan baca Al-Quran. Baca Al-Quran dengan terjemahan tak perlu ada wuduk kecuali baca Al-Quran tanpa terjemahan.

Wallahu’alam

P/S : Amalan mandi garam secara berterusan dapat membantu badan mengecas energy positif selepas seharian menggunakan handphone.

Terima kasih membaca di laman www.fararmy.com

Jul 9, 2019

July 09, 2019

Sup Sayur Mampu Kurangkan Stress?


Tahukah kita sup sayur mampu mengurangkan tekanan perasaan. Sup sayur dipercayai mampu menguatkan sistem imun tubuh kerana ia kaya dengan vitamin C.
.
Apa kata masak sendiri sup sayur, pilih sayur yang tinggi anti oksidan seperti tomato, brokoli, bawang merah dan tumislah sup menggunakan minyak zaitun.
.
Lebih baik lagi kerana sup sayur dapat meneutralkan radikal bebas yang mengakibatkan serangan kanser.

Info sihat dibawakan oleh Garam Masakan Nur 100% Garam Bukit Himalaya Premium.

May 10, 2019

May 10, 2019

Baju Kurung Pahang English Cotton 2019


 
Baju Kurung Pahang English Cotton by Fararmy Cotton pelbagai corak, mudah digosok, sejuk dan selesa, tidak mengecut selepas dibasuh, material sederhana tebal, span baju, kain susun tepi, bergetah penuh, berzip dan bercangkuk.
.
Saiz dari XS hingga XL
.
HARGA
Semenanjung
1 pc rm60 + pos rm9 
2 pcs rm100 FREE POS
.
Sarawak
1 pc rm65 + pos rm15
2 pcs rm120 FREE POS

Sabah
1pc rm70 + pos rm15
2pcs rm130 FREE POS
.
๐ŸŽ‰ Terhad selagi stok masih ada.


.
Pertanyaan / Pembelian klik

Harga Asal
Semenanjung RM80
Sarawak RM90
Sabah RM110
Tidak Termasuk Pos.
.
๐ŸŒ www.fararmy.com
๐Ÿ‘ Facebook : Fararmy Cotton
๐Ÿ›’ Instagram @fararmycotton
.
Update terkini stok baju kurung pahang di www.instagram.com/fararmycotton atau terus whatsapp tekan ๐Ÿ‘‰ 0163652707 atau 014-2979545

May 7, 2019

May 07, 2019

Cara Mudah Panduan Warna Pakaian 7 Hari Seminggu & Bagus Mengikut Para Ahli Psikologi.





Setiap warna mempunyai aura tersendiri yang mampu menyerlahkan si pemakai selama ini. Ramai yang memilih warna mengikut personaliti diri atau kesesuaian kulit. Sebenarnya pakar motivasi mengatakan pemilihan yang tepat adalah berdasarkan hari.






Hari Isnin : Putih Lambang Kesucian

Hari Isnin sebagai permulaan hari, jadi amat penting untuk kamu kembali ke kuliah atau tempat kerja dengan mood yang positif. Warna ini lambang kesucian harmoni. Pemakaian warna putih akan membuatkan kita berasa polos dan bersedia menghadapi sebarang kemungkinan dengan tenang.





Hari Selasa : Merah Jambu/Ungu Suburkan Kasih Sayang

Dua warna ini memiliki kasih sayang dan tumpuan. Aura posotif daripada merah jambu membuatkan kamu berasa gembira dan selesa. Ini mudah bagi kita untuk fokus terhadap tugasan yang diberikan oleh ketua atau pensyarah. Warna ini juga membuatkan kamu ceria dan kelihatan muda daripada usia sebenar





Hari Rabu = Biru Memudahkan Komunikasi

Warna Biru dikatakan mampu melancar atau memudahkan komunikasi. Ia juga mendorong kamu untuk berfikiran rasional dan membuat keputusan dengan tepat.





Hari Khamis : Kuning/Oren Bergerak Aktif

Warna ini memantulkan tenaga dan menjana pemikiran yang lebih kreatif dan kritis. Dua warna tersebut memberi keceriaan dan membuatkan kamu bergerak aktif melaksanakan segala tugasan dengan pantas. Dua warna tersebut juga mendorong tubuh kamu kekal bertenaga dengan pemikiran cergas sepanjang hari.




Hari Jumaat = Hijau Beri Ketenangan

Warna Hijau lambang iman dan keseimbangan dalam kehidupan, ia mampu memberi pengisian untuk diri kita.




Hari Sabtu = Merah Berani Mencuba

Warna merah sesuai dikenakan pada hari ini kerana ia membangkitkan aura keberanian, kemewahan dan tuah kepada si pemakai. Aura merah mendorong kamu agar berani mencuba sesuatu yang baru. Dalam erti kata lain, membuat perubahan baik pada penampilan, hobi, pekerjaan atau pelajaran.





Hari Ahad = Hitam Untuk Istirehat

Warna hitam membuatkan kamu berada dalam zon selesa dan privasi. Suasana ini amat sesuai untuk kamu istirehat agar kembali bertenaga merencanakan masa depan.





May 6, 2019

May 06, 2019

1 Ramadhan 1440 Hijriah


Assalamualaikum 1 Ramadhan 1440 Hijriah ☺ maka wujudlah laman www.fararmy.com di laman ini kita akan berkongsi tips berkaitan fashion, kesihatan dan servis berkaitan supaya memudahkan mereka diluar sana mendapatkan perkhidmatan dari kami. Insya Allah ☺